Karta över Sydafrika

Karta över Sydafrika

måndag 11 april 2011

10 april

Två veckor i Sydafrika, ja, så länge har vi faktiskt varit här nu. Det känns hur bra som helst. Detta kan varmt rekommenderas. Idag väntar fler djur att beskåda. Någon springer på morgonen och sen äter vi frukost. (Ja, springer och springer, benhinnorna börjar göra sig påminda så idag blev det mest promenerande – P-H) Det börjar bli dags att tvätta kläder igen. Denna värden har erbjudit sig att tvätta en kasse kläder för 85 rand. På de tidigare ställena har de tagit ett pris per plagg vilket innebär att det blir ganska dyrt bara att tvätta underkläder för 4 rand stycket när vi är fem i familjen. Vi lämnade in två kassar och passar på att få upptvättat lite finkläder också.

Vi hade tänkt börja med en tur på floden för att se flodhästar och krokodiler men det visade sig att den turen var fullbokad så vi fick ta den som gick på förmiddagen istället. Det innebar att vi åkte och köpte lunchmat och sen bar det iväg till stranden för att bada. Vad härligt det var. Stora vågor och lite vind och mycket sol, precis som det ska vara.

Anton och Viktor hoppade i vågorna medan Edvin mest lekte i vattenkanten. Jag och Per-Håkan badade lite men satt en hel del och njöt av solen på stranden. Eller hur man säger när man ena sekunden sitter tio meter från vattenkanten och i nästa sekund har man vattenkanten två meter på andra sidan om sig.

Vi var snäckskalsletare och gick vid vattenkanten och ibland i vattnet och sökte efter snäckskal. Lunch åt vi också på stranden innan det var dags att åka tillbaks inför båtturen.

Väl tillbaks hann grabbarna med ett snabbdop i poolen och alla hann duscha av sig innan vi for vidare. Vi fick se många flodhästar, en del bara fem dagar gamla. Några krokodiler fick vi också se samt en hel del fåglar som egyptisk gås och afrikansk fiskgjuse. Solen gick ner medan vi var ute så det var mörkt och mysigt när vi kom tillbaks. Det stod några afrikanska killar som visade upp någon form av krigsdans. Det var många höga sparkar, mycket visslande och trumslag.

När vi kom tillbaks till rummet hade vår smutstvätt inte kommit än så vi gick ut och åt utan att klä upp oss. Det gick jättebra det också. Edvin är den som vill ha något annat, han vet inte vad men det ska vara något hårt. Det slutade med att han tog hotdog, de andra grabbarna tog burgare och vi vuxna tog stek med räkor. Tänka sig, på detta stället fick vi räkor också. Gott var det och på tillbaka vägen tog vi en sväng runt byn med förhoppning att få se fler flodhästar, men icke.

Vi fick mycket sol under dagen och flera av oss är solbrända lite varstans. Någons rygg, en annans mage, en tredjes armar och så vidare. Jag gjorde en klassiker och glömde smörja in mina fötter. Gissa vilken färg de har!

Läggdags sista dagen här. Grabbarna hade gärna stannat längre för här är en sådan frihet mot tidigare ställen. Inga staket eller stängsel, men fortfarande låsta dörrar. Viktor skrev i sin dagbok men Anton hann somna innan han var klar. De kan inte skriva samtidigt för de vill ha samma penna, även om vi har fler pennor med oss. Vi packade ingenting alls för vi har fortfarande inte fått tillbaks vår tvätt.

2 kommentarer:

 1. Hoppas att er tvätt kommer innan ni ska fara vidare. Killarna kommer väl att bli trötta på all hamburgare och vill väl inte se eller äta sådant när de kommer hem. Jag tror att de går miste om mycket gott. Men barn är ju barn. Säkra kort är bäst. Ha det så gott på fortsatt färd.

  SvaraRadera
 2. Hej på er! Ja, våren kom och har försvunnit en stund för att återkomma igen! Ni verkar ha det riktigt bra! Hoppas ni återfått kläder och annat.

  Jag måste bara fråga er om ni ser något av det våld som det pratas och skrivs så mycket om? Ni befinner er inte i buschen hela tiden? Aparthaid är ju avskaffat, men syns det? Altså- lever svarta och vita sida vid sida? Träffade Sussie Nilsson förra veckan och hon berättade att när hon bodde i Sydafrika, vågade hon inte gå ut ensam, äns till snabbköpet, när det blivit mörkt. Risk att bli
  rånad och nerslagen. Är ni rädda? Blir ni varnade för sådant, eller innefattar varningarna branta stup, höga vågor och vilda djur?
  Skulle gärna vara med er och rida struts, bada i Indiska Oceanen och äta burgare i mängder, hihi.
  Ha det så länge och skriv snart!!!
  Kram från oss alla/ Marie, Jonathan, Orion, Dexter & Prassel

  SvaraRadera