Karta över Sydafrika

Karta över Sydafrika

fredag 15 april 2011

11 april

Idag lämnar vi St Lucia tyvärr. Vi har trivts bra här. Detta ställe är det som mest påmint om Sverige. Inga staket och man kan nästan röra sig fritt i hela byn. Per-Håkan stannade hemma imorse, vi har som sagt inte fått tillbaka vår tvätt än. När vi gick ner för att äta frukost såg vi att vår tvätt äntligen kommit tillbaks. Nu kan vi börja packa så snart vi ätit frukost.

Vi tog det lugnt, pratade med värden och lånade datorn innan vi gick upp och packade. Väl klara så körde vi och tankade samt köpte lunchmat innan vi körde mot nästa mål. Vår värd hade rekommenderat att vi skulle köra genom en naturpark istället för att köra en stor omväg. Det skulle troligen ta längre tid men med en möjlighet att få se giraff och elefant.

En bra ide tyckte vi och körde den vägen. Den boken vi köpte häromdagen med olika djur i innehöll även kartor över flera naturreservat bland annat detta. Det kom väl till pass nu.

Här såg vi impala, giraff, vattenbuffel, noshörning (som sket), gam, nyala, gnu, zebror (som blockerade vägen) och flera fåglar men tyvärr ingen elefant. Denna park var betydligt större än den i St Lucia men jag tycker nog att här var färre djur.

När vi kört igenom åkte vi vidare mot uLundi och sen vidare genom Babanango. Sen svängde vi av vägen ut på en krokig, bitvis väldigt brant väg som emellanåt var mycket eroderad av vattenmassor. Det gällde att se var man körde. Ja, vi körde och körde och när vi var på väg att ge upp såg vi en skylt som sa att det var tre och en halv kilometer kvar. Till slut kom vi fram till några byggnader. Vi var framme på Babanango Valley Lounge där vi ska sova en natt.

Detta ställe är lite lyxigare än andra ställen vi varit på. Vi visste om att middag skulle ingå i priset och efter att ha kört så långt innan vi kom hit så förstår vi varför. Medan vi packade upp så passade grabbarna på att bada lite i poolen och sen var det äntligen dags att äta. Det visade sig att vi var de enda gästerna så vi behöver inte tänka på om vi stör någon eller inte.

Det var en trerättersmiddag som serverades med gratinerad sparris till förrätt, kött och potatis med grönsaker till huvudrätt och maränger på en chokladbädd till efterrätt. Vilken belöning efter att ha svultit halva dagen (kändes det som). Maten var väldigt god och vi blev mätta allihop. Grabbarna åt av allt även om de inte gillade sparrisen utan bara osttäcket.


Sen var det dagboksskrivning och tandborstning innan läggdags. Det fanns sherry på rummet så vi tog oss ett glas innan läggdags. Det har varit en stillasittande dag idag. Hoppas att morgondagen blir mer aktiv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar