Karta över Sydafrika

Karta över Sydafrika

fredag 1 april 2011

30 mars 2011

Sista hela dagen i Kapstaden då regnade det. Per-Håkan gjorde sin dagliga löprunda tidigt på morgonen. Nu börjar benen vänja sig något vid att starta löprundan med 2,5 km uppför, såg mina stenhöns och ett 20-tal pärlhöns – P-H. När han kommit tillbaka så åt vi frukost.

Vi latade oss ett bra tag innan vi tog på oss och gick ner längs gatan till South Africa Museum. Där såg vi målningar som ursprungsbefolkningen gjort på stenar och i grottor samt lite av deras levnadshistoria. Där visades även djur som finns i havet häromkring samt djur som lever i Afrika, både däggdjur och reptiler. Det fanns även en del om de dinosaurier som levt här.

Här hittade jag igen min ”stenhöna” Cape Spurwle och de långnäbbade som tillhör the ”Sun-Birds”. Den med långa stjärtfjädrar var en lokal art av ”Sun-Birds” som hette något på Cape (surprise) – P-H.

När vi gick därifrån passerade vi McDonalds där vi köpte med oss lunch som vi åt på rummet tillsammans med resterna från gårdagens pizza som vi fått med oss från gårdagens pizzeriabesök. Att få med sig resterna hem är standard här, de blir nästan förnärmade om man inte vill det (vilket jag gjorde den kvällen jag inte mådde så bra).

Jag och Per-Håkan tittade igenom hur vi ska åka imorgon medan grabbarna lekte på rummen. Vi (datorn) har problem med Internet. Wi-Fi vill inte fungera så vi försöker hitta en lösning. Medan jag gick till ett Internet-ställe så passade Per-Håkan på att tvätta det som var smutsigt. När jag kom tillbaks så var alla rummen fyllda med kläder som hängde på tork.

Vid halv fem på kvällen åkte vi ut till Waterfront igen. Grabbarna gillar detta ställe. Här köpte vi ett mobilt bredband med förhoppning att vi skulle få tillgång till Internet, men…

Väl hemma igen testade jag modemet men tyvärr, datorn hävdar att jag inte är systemadministratör och därför kan jag inte spara de filer som behövs för att få det an fungera. Mitt tålamod har snart tagit slut. Men mest frustrerad är jag för att jag inte kunnat lägga ut något på bloggen som det var tänkt samt att jag nu gjort av med pengar på något som inte fungerar. Imorgon ska jag göra ett försök igen med hjälp av de som säljer modemen. De kanske kan hjälpa mig. Hoppas, hoppas…

Nästa resa tar jag nog med Ulf Hammarström, vår IT-guru på jobbet – P-H.

På kvällen gick vi ut för att äta middag på ett ställe som heter Arnold’s. Grabbarna varierade sig med burgare (för tredje kvällen sedan vi kommit hit), Per-Håkan tog en stek medan jag provade Springbock. Jag hade inte förväntat mig kokt kött men det var jättegott. Värt att rekommendera ifall ni skulle bli bjudna någon gång. Det jag finner konstigt här är att maten är okryddad när den kommer och du får krydda med salt och peppar själv.

Ännu en kväll som slutar med att grabbarna skriver dagbok vid tiotiden (visst är det ologiskt ;-) ). Så var sista hela dagen i Kapstaden till ända. Det var skönt med en lugn dag fast irriterande att jag fortfarande inte kommer ut på Internet.

Imorgon lämnar vi det nu någorlunda hemtama Kapstaden och åker vidare mot det okända Stellenbosch och vindistrikten.

3 kommentarer:

 1. Hej på er! Ni verkar ha det riktigt bra i värmen och solen. Här hemma är allt lugnt och huset ert står kvar. Tar också tillfället i akt att säga GRATTIS!!! till Jessica som fyller år idag. Ha det bäst och kör försiktigt i vänstertrafiken... ;-) /Therese och Erik

  SvaraRadera
 2. Grattis Jessica och god tu vidare, jag avundars er mycket.

  Bosse

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Grattis Jessica och hoppas du haft en bra födelsedag
  Kram
  Gerd A

  SvaraRadera