Karta över Sydafrika

Karta över Sydafrika

söndag 10 april 2011

7 april 2011

Sista hela dagen i Knysna var molnig. Det hade regnat på natten, i typ 5 minuter sa värden. Per-Håkan sprang en runda medan vi andra tog det lugnt. Jag hade tänkt simma men har blivit lite förkyld, förmodligen av ACn i bilen.

Efter frukost, då vi sa adjö till Nelly och Anders, så for vi till Knysna Elefant Park. Grabbarna protesterade högljudt att elefanter var inge roligt. Väl där tittade vi på utställningen de hade och efter att sett priset på turerna så beslutade vi att grabbarna fick bestämma. Vilket innebar att vi åkte vidare.

Vi åkte till Teknikwa, ett ställe där de tog om hand om skadade djur men med inriktning på vilda kattdjur. Där kom vi lagom till att en guidad tur skulle starta. Vår guide Joel visade först en DVD-film om värdet av att bevara de vilda kattdjuren och skydda boskapen mot angrepp på ett bra sätt så att kattdjuren slipper bli byten själv. Sen fick vi gå runt och titta på djuren genom stängslen. Trodde vi ja, det vi fick göra var att gå in i hägnen och titta på den. Han talade om vad vi skulle tänka på där inne. Hos geparden var det lämpligt att Edvin blev buren och hos Caracalen (Afrikansk lo) skulle man göra sig så stor som möjligt och inte sitta på huk. Fantastisk att få se dessa djur på så nära håll utan något stängsel emellan.

När vi for därifrån var vi hungriga och stannade till på en mack för att köpa något att äta. Men de hade så dåligt utbud att vi köpte ostkrokar och chips som vi åt i bilen på väg tillbaks till Knysna. Innan vi kom till Knysna centrum körde vi in på en hantverksmarknad. De har sådana lite överallt. Här hittade jag faktiskt tyg för första gången, typ färdigsydda dukar på 200x150 cm dvs inte det som syrran efterfrågat. Men vi söker vidare.

Sen for vi vidare till en affär där Per-Håkan och Edvin köpte vin medan jag, Anton och Viktor gick på Internet-cafeet. Där la jag in mer på bloggen, Anton chattade med en kompis på Facebook och Viktor kollade att allt blev bra. Vi sammanstrålade hela familjen och jag tog grabbarna i bilen och körde ner till Waterfront medan Per-Håkan gick ner medan han tittade runt i stan innan han också kom ner dit.

Här åt vi äntligen lunch (halv fyra) och glass innan vi återvände till rummen för att byta om och påbörja packningen inför morgondagens flygresa. Det ska vara en upplevelse att se solnedgången från ett av de två huvudena. Men vi kom dit efter solnedgången och det var fint ändå.

Sen passade vi på att tanka innan vi åt middag på JJ’s, på grabbarnas begäran. Idag varierade vi oss och åt kött, jag nöt och Per-Håkan lamm medan grabbarna åt pasta. När vi ätit klart for vi tillbaks till rummen och grabbarna stöp i säng medan jag och Per-Håkan packade innan vi somnade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar