Karta över Sydafrika

Karta över Sydafrika

lördag 16 april 2011

14 april

Jag vaknade av att Per-Håkan stängde ytterdörren. Idag lämnar vi Royal Natal och om en vecka lämnar vi Afrika, SNYFT. Vi vill stanna lite till men samtidigt ska det bli skönt att slippa detta byte av boende.

När Per-Håkan kom tillbaks var han inte dyngsur som han brukar vara. Han fick lite känningar i benhinnorna så han tog det lugnt. Synd för idag är det bilen som gäller. Vi ska köra till Heidelberg som ligger strax innan Johannesburg. Där ska vi sova innan vi åker vidare till vårt sista stopp i Sydafrika, Pilanesberg.

Strax efter klockan nio var vi färdiga och hade ätit, egen frukost, och packat samt checkat ut. Grabbarna är inte förtjusta i att det blir två dagar bilåkande men tanken är att vi ska komma iväg tidigt och komma fram tidigt så att de kan få röra på sig.

Idag satte Per-Håkan sig bakom ratten för första gången sedan vi kom hit. Grabbarna tycker han kör bättre än mig men vi tror det beror på att han kör aningen snabbare. Han kör bra, men jag är en usel passagerare som tycker att jag sitter i diket hela tiden och att han kör för fort. Trots det så fick han fortsätta köra till vi stannade för att äta lunch. Då tog jag över ratten igen.

Strax efter klockan två kom vi äntligen till Heidelberg och efter att trott vi kört för långt så hittade vi till slut hotellet som låg i ett naturreservat. Nu var klockan närmre tre och vi längtade ut ur bilen. Men det visade sig att vi inte skulle bo på detta hotell utan det som låg på andra sidan reservatet, ca 25 km bort. OK, in i bilen igen. Vi var ganska trötta nu. Vidare följande felaktiga beskrivningar till ett ställe vi inte visste var det var.

Men till slut kom vi då fram och klockan hade hunnit bli kvart i fyra. Här finns en badanläggning, lekplats och strövområde. Precis det man önskar sig när man kört en hel dag. Dessvärre fanns här ingen restaurang så mat fanns att få på det andra hotellet eller inne i Meyerton ca 20 minuter bort. BLÄÄÄ!!!!
Nu var ingen sugen på att köra någonstans. Men det var bara att gilla läget och efter att grabbarna fått bada lite så körde vi in till Meyerton för att få oss något ätbart. Vi hittade en affär och bestämde oss för att ha yoghurt middag. Ingen av oss var sugna på att fatta något beslut egentligen men något måste vi ha.

Sen körde vi tillbaks igen och grabbarna gick till lekplatsen innan det blev kolsvart. När de kom tillbaka var klockan halv sju och då åt vi middag. Grabbarna började titta på film, Pororo, och ganska snart satt jag och Per-Håkan där och tittade vi också. När vi gick från lekplatsen hade det börjat stänka och innan vi gick och lade oss så vräkte det ner. Det smattrade mot marken så det lät ganska högt. Ljudet påminde om en stor fläkt som gick. Sen började det åska och blixtra med. Vädret levde om riktigt ordentligt. Det märks att det inte är lika välisolerade hus här som hemma. Jag tror inte jag har hört ett oväder så högt tidigare när jag varit inomhus.

Trötta efter en lång dag i bilen somnade vi tidigt. Imorgon blir en lång dag, hoppas bara den blir bättre än denna. Detta boende var inte vad vi tänkt oss. Vi hade förväntas oss att stanna till på ett boende bredvid N3:an och inte som nu närmre tre mil från N3:an. Detta var dessutom ett ställe utan middagsservering. Fast poolen var fin.

1 kommentar:

  1. Så Per-Håkan kan köra bil, han med. Fast jag vet att du älskar att köra. Men det kan vara skönt att få åka och se på naturen och djuren och slippa att köra. Kan du förstå det. Transportsträckor är tråkiga. Men ni upplever ändå mycket under tiden. Allt är bra här hemma. Trevlig fortsättning. Kramar.

    SvaraRadera