Karta över Sydafrika

Karta över Sydafrika

lördag 23 april 2011

21 april

Idag påbörjar vi resan hem. Per-Håkan tog en löprunda på morgonen, mötte mest babianer. Vi åt frukost och sen återvände vi till rummet för att packa det allra sista innan vi checkade ut och satte oss i foaljen och väntade på att vår transfer skulle komma. En av ägarna kom förbi och pratade en stund. Hon tyckte vi hade fina grabbar och att om vi någon gång kunde tänka oss av avstå från någon så kunde hon tänka sig att ta Viktor då han liksom henne var mittenbarn.

Till slut kom vår transfer med en pratglad chaufför. Det blev en trevlig tur till flygplatsen där vi fick veta mer om chaufförers alkoholvanor, poliser och mutor. Men vi kom fram som vi skulle.

Där checkade vi in vårt bagage (hela vägen till Stockholm, jippi) och satte oss sedan att vänta. En amerikansk kvinna kom och pratade en stund, även hon berömde grabbarna. Vi kom att prata med ett grekiskt par som bodde i Nigeria. Vi jämförde länder, de hade varit i Malmö i samband med att tågstationen invigdes.

Till slut var det äntligen dags att kliva på planet för att åka till Johannesburg. Resan gick bra och vi landade välbehållna. Sedan var det till att hitta nästa anslutning till London. Vi tog en ficka, väntade och handlade lite till (gissa vilken typ av varor). Sen klev vi äntligen ombord på det plan som skulle ta oss till London.

Denna resa hade vi fasat lite för då vi skulle sova på planet. Men vi fick lite trevliga överraskningar. Ovanför brickan fanns en skärm och på den kunde var och en välja om de ville se film eller TV-serier, lyssna på musik, spela spel eller ha koll på var planet befann sig. Grabbarna provade nog allt. Middag serverades och sen släcktes ljuset vid midnatt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar