Karta över Sydafrika

Karta över Sydafrika

fredag 15 april 2011

12 april

Vilket härligt ställe att vakna upp på. Stilla, inga ljud som stör tystnaden. Per-Håkan sprang en sväng idag. När han kommit tillbaks gick vi till poolen och ganska snart var hela familjen samlad, iklädda badkläder. Det blev ett kort dopp innan vi passerade genom duschen för att komma till matsalen till klockan åtta då vi beställt frukost.

Men vi skulle inte sitta i matsalen utan utomhus under tak. Där var det lite kyligare än ute i solen så grabbarna frös, nyduschade som de var. Jag gick till bilen för att hämta jackorna. Där konstaterade jag att de sköljt av bilen så den var inte det minsta dammig. Lyxigt!

Efter frukost packade vi och checkade ut. Vi körde mot Ladysmith där grabbarna bestämde att vi skulle äta lunch på WIMPY. Det gjorde vi också efter att vi tankat. Sen åkte vi vidare. Vi (läs Per-Håkan) hade tittat på kartan och beslutat att ta en annan kortare väg än den resebyrån rekommenderat. Det gick bra, till och med så bra att vi inte tog den vägen vi tänkt utan en annan.

Men vi kom fram till slut. Fast vi hade börjat misströsta. Vi bor inne i ett naturreservat vid vägs ände. Sista biten är vägen så smal att det knappt går att mötas och vägen slingrar sig ganska brant uppåt. Men väl på plats så visade det sig att vi ska bo i en stuga som påminner om lerhus med halmtak. Det är en stor stuga. Den har tre sovrum, en toa, ett badrum, vardagsrum och kök.

Vi tog in väskorna och sen körde ut ur reservatet och tillbaks en bit och köpte lite att äta till middag. Resebyrån hade sagt att här fanns en restaurang men vad vi kan förstå så gör det inte det. Sen tillbaks igen för att äta i stugan. Det började regna så smått på tillbakavägen och vi såg åskan gå i närheten.

Väl tillbaks igen då vi fick möte på den smala vägen satte vi oss för att äta. Då försvann strömmen och allt blev svart. Per-Håkan har lampa i sin mobil så med hjälp av den försökte vi hitta stearinljus i stugan men hittade inga. Då tog vi på oss regnjackorna och gick till receptionen (som har en liten affär) för att få tag på ljus där. När vi väl fick tag på ljus och tändstickor så hade strömmen kommit tillbaks. Men vi behöll ljusen om i fall att strömmen försvinner igen.

Sen åt vi middag och grabbarna fick äntligen leka efter ännu en dag i bilen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar