Karta över Sydafrika

Karta över Sydafrika

lördag 23 april 2011

18 april

Idag var Per-Håkan ute och sprang för första gången här i Pilanesbergen men för sista gången i Sydafrika. Det är med bävan man tänker på att resan närmar sig sitt slut. Vi har haft det jättebra här. Grabbarna har varit otroliga på att följa med och ta del av det vi upplevt. Anton är riktigt duktig på att känna igen och se djuren här.

När Per-Håkan kom tillbaks så var det dags att äta frukost innan vi än en gång åkte på safari. Denna gång skulle vi åka till Sun City, en nöjesstad, som ligger på andra sidan reservatet. Därför passade vi på att köra igenom på vägen dit. Vi såg några noshörningar, tssessibe gnuer och en hel massa impalor.

När vi kom ut på andra sidan körde vi till Sun City. Det är inträde där, vilket vi visste. Men det var ett ganska trist ställe. Dyra och fina hotell med fina parker runt, ett lejonhägn samt ett vattenland som var stängt pga det var för kallt. Så mindre än en halvtimme efter att vi kört in så körde vi ut igen.

Därifrån körde vi till Mogwase där vi åt lunch innan jag gick på Internet-cafe och la ut mer material. Medan jag gjorde det så var Per-Håkan och handlade det vi tänkte äta till frukost i morgon på vägen till flygplatsen.

När vi var klara där så åkte vi in i reservatet en sista gång och körde mot Bakgatla där vårt boende ligger. Några elefanter fick vi inte se men några kudu, vattenbockar och en hel del impalor och frankolin-fåglar.

Innan vi körde till stugan så passade vi på att tanka så det skulle vara klart inför morgondagen. När vi kom tillbaks började vi packa så smått innan vi gick och åt middag.

Innan middagen var jag och lånade hotellets dator så vi fick tillgång till pengar när vi var i Zimbabwe.Inte nog med att de tar 5 rand/minut, deras uppkoppling är så långsam att det tog FEM minuter innan jag hade loggat in på banken.  
Ikväll så åt jag och Per-Håkan från buffén som de har här. Helt ok mat, men jag tyckte nog att maten från menyn var både billigare och framför allt godare. Grabbarna beställde från menyn. Men ikväll fick de en lunchmeny som förutom lunchmat även innehöll en barnmeny. Därför tog Anton burgare, Viktor pizza och Edvin höll sig till pastan.

Därefter packade vi klart och gjorde oss redo inför morgondagens avfärd härifrån. Vi ska åka tidigt för att hinna till flygplatsen i tid. Imorgon lämnar vi Sydafrika för fortsatta äventyr i Zimbabwe och Viktoriafallen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar